Rennosti kesään

27.06.2024
Toivottavasti juhannuksesi oli rentouttava ja täynnä ilon hetkiä. Nyt kun juhannus on takana, on aika jatkaa kesän viettoa kevein mielin. Tämä blogikirjoitus on omistettu juuri sinulle, joka haluat nauttia hyvinvoinnista ja hemmotella itseäsi kesän tuoreilla antimilla. Raikas salaatti, ihanan helppo ja maistuva jälkkäri ja yinjooga harjoitus odottavat sinua!


 🌿🌿🌿

Puutarhasta pöytään salaatti

200g keitettyjä varhaisperunoita

50g vuohenjuustoa

kourallinen tuoretta persiljaa 

kourallinen tuoretta tilliä

kourallinen tuoretta rucolaa 

kourallinen tuoretta ruohosipulia

kourallinen herneitä


 🍓🍓🍓

Mummolan mansikkamaa

200g maitorahkaa

200g kermavaahtoa

200g mansikoita pilkottuna 

2tl vanilliinisokeria

tuoreita mintunlehtiä ja pilkottuja mansikoita päälle 


🪷🪷🪷

Tämä on yinjoogaharjoitus, (30-40min.) joka on suunniteltu auttamaan sinua päästämään irti velvoitteista ja vaatimuksista, joita arjessa usein kokee. Tämä harjoitus sisältää kolme pitkäkestoista liikettä ja lopuksi syvän rentoutuksen. Voit käyttää joogamattoa, bolsteria, peittoja ja tyynyjä tukena. Jokaisen asennossa on tarkoitus tuntua mielluttävältä, joten lisää tyynyjä ja tukia selkäsi ja jalkojesi alle juuri niin paljon mikä hyvältä tuntuu. Alaselässä ei saa tuntua painetta yhdessäkään liikkeessä. Tällöin tulee aina lisätä tukea tyynyillä.


Perhonen selinmakuulla

Istu lattialla jalat yhdessä edessäsi, polvet koukussa ja jalkapohjat vastakkain.
Tuo jalat hieman kauemmas kehostasi, muodostaen timantin muodon.
Käy selinmakuulle pitäen jalat tässä asennossa. Voit käyttää bolsteria tai tyynyä selän alla lisätuen saamiseksi.
Aseta kädet rentoina sivuillesi. 
Pysy tässä asennossa 5-7 minuuttia. Sulje silmäsi ja keskity hengitykseen. Anna kehosi painua syvemmälle lattiaan jokaisella uloshengityksellä. Kuvittele, että kaikki velvoitteet ja odotukset valuvat pois sinusta ja sulautuvat maahan.

Laita tarvittaessa  polviesi alle tyynyjä niin paljon, että asennossa on miellyttävä tunne levätä. Alaselässä ei saa tuntua painetta. 

Satula

Istu polvillasi, jalkapöydät lattiaa vasten, polvet hieman erillään toisistaan.

Aseta bolsteri pitkittäin selkäsi taakse.

Nojaa taaksepäin bolsterin päälle, antaen sen tukea selkääsi ja päätäsi. Voit käyttää lisätyynyjä tarvittaessa mukavuuden lisäämiseksi.

Rentouta kätesi lattialle sivuillesi.

Pysy tässä asennossa 5-7 minuuttia. Hengitä syvään ja rauhallisesti. Anna kehosi pehmetä ja rentoutua täysin. Kuvittele, että kaikki ulkoiset paineet ja vaatimukset liukenevat ilmaan ja haihtuvat pois.
 

Polvi-Rintaan

Käy selinmakuulle ja tuo molemmat polvet kohti rintakehää.

Kiedo käsivartesi polvien ympärille ja vedä niitä hellästi kohti itseäsi.

Voit myös tehdä tämän asennon vuorotellen yksi polvi kerrallaan, jolloin toinen jalka jää suoraksi lattialle.

Pysy tässä asennossa 5-7 minuuttia per puoli, jos teet sen yksitellen, tai koko ajan, jos teet molemmat polvet yhtä aikaa. Hengitä syvään ja hitaasti. Anna jokaisen hengityksen vapauttaa kehostasi jännitystä ja stressiä.
 

Loppurentoutus Savanasa

Käy selinmakuulle jalat suorina ja käsivarret rentoina sivuillasi, kämmenet ylöspäin

Voit asettaa bolsterin tai tyynyn polvien alle ja peiton päällesi, jos haluat lisää mukavuutta.

Pysy tässä asennossa 10-15 minuuttia. Keskity hengitykseen ja anna jokaisen uloshengityksen viedä mukanaan kaikki jäljellä oleva jännitys ja stressi. Kuvittele itsesi rentouttavaan paikkaan. Todelliseen tai kuviteltuun. Voit vaikkapa kuvitella, että olet rannalla, lämmin tuuli hyväilee ihoasi ja aallot liplattavat lempeästi taustalla. Tunne, kuinka kehosi ja mielesi rentoutuvat täysin, päästät irti kaikesta ja olet täysin vapaa.